Lessoorten

Hatha Yoga
‘Hatha’ betekent dat het om fysieke beweging gaat; fysieke houdingen die je helpen om in ‘yoga’ = ‘eenheid’ te komen.
In een hatha yoga les is de tempo rustig en worden ‘asanas’ (houdingen) wat langer aangehouden, steeds voor een paar ademhalingen. De bewegingen worden gecoördineerd met de ademhaling, wat voor fysieke en mentale rust zorgt. De energie begint weer goed te stromen zodat de ‘chakras'(energiecentra) in balans worden gebracht.
Hatha yoga is zeer geschikt voor beginners als kennismaking van de verschillende yoga houdingen.

Dru Yoga
In ‘Dru’ yoga lessen wordt veel nadruk gelegd op het zacht houden van de gewrichten tijdens de bewegingen; zo ontwikkelt de flexibiliteit en kan de subtiele energie beter gaan stromen.
De focus ligt op het bewegen vanuit de ruggengraat (een gezonde rug = een gezonde lichaam) met aandacht voor het basis begrip van de ‘kernstabiliteit’, de centrale houdingspieren. Houdingen worden voornamelijk in een ‘flow’ uitgevoerd, soms zacht, soms wat steviger.
Dru yoga werkt ook veel met ‘Energy Block Releases’; dit zijn eenvoudig uit te voeren reeksen bewegingen die blokkades in het lichaam helpen op te heven om de energie weer goed laten stromen.
Binnen de zachte stroom van bewegingen ontstaan momenten van stilte en rust.

Core Vinyasa Flow Yoga
De core vinyasa is een dynamische vorm van yoga waarbij de ademhaling gesynchroniseerd is met de beweging. Je ‘core’ is je krachtcentrum, bestaande uit je buik- rug-, bil- en bekkenspieren. Deze vormen de basis van houding, beweging en balans.
Je leert de principes van deze kernspieren en bouwt tegelijkertijd je kracht en uithoudingsvermogen op. Je voelt je beter uitgelijnd terwijl je alle belangrijke spiergroepen rekt en versterkt; je maakt verbinding met belangrijke kernspieren zoals de bekkenbodem en illiopsoas waardoor houdingen gemakkelijker worden, en de stabiliteit van je lichaam wordt versterkt.  Tijdens de bewegingen ontstaat een ‘flow’ die zorgt voor zowel dynamiek als voor geestelijke rust.

Yin/Yang Yoga
‘Yin’ is het interne, passieve, koele en neerwaartse energie van ons lichaam.
‘Yang’ is het externe, dynamische, verwarmende en bovenwaartse energie.
Yin/Yang yoga werkt afwisselend tussen de mannelijke, actieve energie en de vrouwelijke, zachtere energie. Tijdens de les wordt afgewisseld tussen spierkracht en spierontspanning; de ‘yang’ houdingen zijn actief en fysiek uitdagend en in de ‘yin’ houdingen gaat men op zoek naar rust en ontspanning om de juiste balans te vinden.

Yin Yoga

Bij Yin yoga worden de houdingen/asanas langer aangehouden, tussen de 3 en 5 minuten. Het doel is om het bindweefsel te stimuleren ipv de nadruk te leggen op de spierkracht. ‘Yin’  is een meditatieve manier van bewegen; door de rustige, lange houdingen brengt het lichaam en geest in ontspanning, en weer in balans. Daardoor is het ook zeer geschikt als yogavorm in de middag en de late avond; een ‘reset button’ voor als het even te veel wordt!

Chi Yoga

In deze lessen zijn elementen van de tai chi terug te vinden, chi kung oefeningen,
meridiaanstrekkingen en verschillende vormen van zelfmassage.
Kortom gewoon een heerlijk zachte les met af en toe een pittige asana en een vleugje yin yoga….
Voor iedereen toegankelijk en fijne manier om je energie te laten stromen en te leren begrijpen.