Cursussen

Nieuwe cursussen worden in het najaar ingepland

CHAKRA CURSUS – 6 lessen

Start: Zaterdag 11 januari 2019  11.00 – 12.30  Chakra 1

Wat zijn Chakras?
Volgens de oudere, oosterse geneeskunde en geschriften uit India, China en Japan, stroomt energie via de nadis of meridianen – honderden energiebanen die verspreid door je hele lichaam zitten.
Op verschillende plekken in het lichaam kruisen deze energiebanen elkaar, en waar veel van deze nadis kruisen, ontstaan ‘chakras’. Het Sanskrit woord betekent ‘wiel’, en dit zijn plekken waar veel energie en potentie zit.

Normaal stroomt de ‘prana’ of ‘chi’ het levensenergie, soepel door de nadis, maar door de dagelijkse drukte en alles waar wij in het dagelijks leven mee te maken krijgen, kunnen er blokkades en storingen ontstaan in deze energiebanen, wat weer het functionering van de chakras kan verminderen.
Door gericht met specifieke oefeningen te werken, kan je een gevoel van balans weer terug vinden.

De Chakra cursus wordt gegeven door Conny. Zij begint in oktober met de eerste chakra, de Muladhara, die staat voor het veilig voelen, en die de basis is van alle andere chakras. Daarna wordt iedere maand een volgende chakra behandeld.

De lessen kunnen behalve als cursus ook als enkele les gevolgd worden.

Kosten: 17.50 per les
95 euro voor de gehele cursus van 6 lessen
Data:
Chakra 1 – 11 januari
Chakra 2 –   8 februari
Chakra 3 –   7 maart
Chakra 4 – 18 april
Chakra 5 –   9 mei
Chakra 6 – 20 juni

‘Van Nep naar Echt’ – Yoga to De-Stress

3 lessen: Vrijdag 7, 14 en 21 februari 13.00 – 14.15

We leven in drukke tijden, waarin veel gevraagd wordt van ons. We ‘moeten’ alles aan kunnen, werken, zorgen, sociaal zijn en tegelijk altijd blij en in balans.
Soms wil dat niet lukken. Omdat we in een drukke periode zitten waarin van alles tegelijk langs komt, of omdat het fysiek even niet goed gaat met ons en we zelfs de dagelijkse ritme moeilijk aan kunnen.
We proberen zo veel mogelijk aan alles te voldoen, aan de eisen die gemaakt worden door anderen, maar ook die wij aan ons zelf maken, en zo verliezen we het contact met ons zelf. We herkennen niet meer wie wij zijn, we voelen ons niet meer ‘echt’. Als we even de tijd nemen om naar ons zelf te kijken, herkennen we ons spiegelbeeld niet meer, we voelen ons ‘nep’.
Door op de juiste manier, met zachte bewegingen, ademhaling en rust  bezig te zijn met je eigen lichaam, leer je weer verbinding te maken met je diepste kern, met wie je ‘echt’ bent. Langzaam kom je jezelf weer te herkennen en leer je de juiste beslissingen te maken die jouw gezondheid en ‘echtheid’ op peil houden.

Kosten: 40 euro
Aanmelden: sudha@yogasattvarijswijk.com

Volgende cursussen:
Zaterdag 21 en 28 maart en 4 april
Vrijdag    8, 15 en 22 mei
Vrijdag    5, 12 en 19 juni

Nieuwsbrief

Just for a change, I thought I would write this newsletter in English. Though not my mother tongue, it comes more easily to me than any other language that I know and is the language in which I am most at ease expressing my thoughts and feelings.

Lees meer...