Yogashots

Cursussen

CHAKRA CURSUS – 6 lessen

Start: Zaterdag 11 januari 2019  11.00 – 12.30  Chakra 1

Wat zijn Chakras?
Volgens de oudere, oosterse geneeskunde en geschriften uit India, China en Japan, stroomt energie via de nadis of meridianen – honderden energiebanen die verspreid door je hele lichaam zitten.
Op verschillende plekken in het lichaam kruisen deze energiebanen elkaar, en waar veel van deze nadis kruisen, ontstaan ‘chakras’. Het Sanskrit woord betekent ‘wiel’, en dit zijn plekken waar veel energie en potentie zit.

Normaal stroomt de ‘prana’ of ‘chi’ het levensenergie, soepel door de nadis, maar door de dagelijkse drukte en alles waar wij in het dagelijks leven mee te maken krijgen, kunnen er blokkades en storingen ontstaan in deze energiebanen, wat weer het functionering van de chakras kan verminderen.
Door gericht met specifieke oefeningen te werken, kan je een gevoel van balans weer terug vinden.

De Chakra cursus wordt gegeven door Conny. Zij begint in oktober met de eerste chakra, de Muladhara, die staat voor het veilig voelen, en die de basis is van alle andere chakras. Daarna wordt iedere maand een volgende chakra behandeld.

De lessen kunnen behalve als cursus ook als enkele les gevolgd worden.

Kosten: 17.50 per les
95 euro voor de gehele cursus van 6 lessen
Data:
Chakra 1 – 11 januari
Chakra 2 –   8 februari
Chakra 3 –   7 maart
Chakra 4 – 18 april
Chakra 5 –   9 mei
Chakra 6 – 20 juni

‘Van Nep naar Echt’ – Yoga to De-Stress

3 lessen: Vrijdag 7, 14 en 21 februari 13.00 – 14.15

We leven in drukke tijden, waarin veel gevraagd wordt van ons. We ‘moeten’ alles aan kunnen, werken, zorgen, sociaal zijn en tegelijk altijd blij en in balans.
Soms wil dat niet lukken. Omdat we in een drukke periode zitten waarin van alles tegelijk langs komt, of omdat het fysiek even niet goed gaat met ons en we zelfs de dagelijkse ritme moeilijk aan kunnen.
We proberen zo veel mogelijk aan alles te voldoen, aan de eisen die gemaakt worden door anderen, maar ook die wij aan ons zelf maken, en zo verliezen we het contact met ons zelf. We herkennen niet meer wie wij zijn, we voelen ons niet meer ‘echt’. Als we even de tijd nemen om naar ons zelf te kijken, herkennen we ons spiegelbeeld niet meer, we voelen ons ‘nep’.
Door op de juiste manier, met zachte bewegingen, ademhaling en rust  bezig te zijn met je eigen lichaam, leer je weer verbinding te maken met je diepste kern, met wie je ‘echt’ bent. Langzaam kom je jezelf weer te herkennen en leer je de juiste beslissingen te maken die jouw gezondheid en ‘echtheid’ op peil houden.

Kosten: 40 euro
Aanmelden: sudha@yogasattvarijswijk.com

Volgende cursussen:
Zaterdag 21 en 28 maart en 4 april
Vrijdag    8, 15 en 22 mei
Vrijdag    5, 12 en 19 juni

Single shots

Buikdans met Petra Martens

Buikdansen! Mooi en zo vrouwelijk om te zien en…. fijn om zelf te doen natuurlijk!In deze workshop leert Petra je mooie buikdansbewegingen die je bekken soepel makenen je tegelijkertijd energie en ontspanning geven.
Op mooie muziek laten we onze armen spreken en oefenen we de geleerde buikdanstechnieken.
Het buikdansen werd, en wordt in principe van vrouw op vrouw overgedragen. Moeders en grootmoeders leerden het hun dochters om de zwangerschappen en bevallingen soepel te laten lopen, en vaak dansen op feesten oma’s, tantes, moeders en dochters allemaal samen met elkaar.
Een prachtige manier om verbondenheid te vieren!

Datum: Zaterdag 15 februari 13.00 – 14.30
Kosten: 15 euro per les
Aanmelden: sudha@yogasatvarijswijk.com

Ouder en Kind yoga met Fia

Een gezellige manier om je kind kennis te laten maken met yoga en samen plezier te beleven op een actieve en bewuste manier. Neem je kind, kleinkind, buurmeisje, neefje mee voor een uitdagende en ontspannen les!
Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. De groepen worden zo samengesteld dat er niet een al te grote leeftijdsverschil tussen zit.

Datum:  zondag 16 februari 11.00-12.30
29 maart
19 april
17 mei
14 juni
Kosten: 25 euro per les voor ouder en kind
Aanmelden: sudha@yogasattvarijswijk.com

YOGA DAY RETREAT

Heb je zin in een dag voor jezelf? Een mini-vakantie om jezelf weer op te laden?
Op zondag 23 februari bieden wij een heerlijke dag vol verschillende soorten yogalessen aan, met  tussendoor een heerlijke, vegetarische lunch. Kom langs om kennis te maken met nieuwe mensen en om te ervaren wat yoga voor je kan doen.

Docentes: Sudha en Steffi
Datum: zondag 23 februari 2020
Tijd: 10.00 – 17.00
Kosten: 85 euro
Aanmelden: sudha@yogasattvarijswijk.com

Nieuwsbrief

Just for a change, I thought I would write this newsletter in English. Though not my mother tongue, it comes more easily to me than any other language that I know and is the language in which I am most at ease expressing my thoughts and feelings.

Lees meer...