Docenten

Sudha Menon

Sudha komt oorspronkelijk uit India en heeft het grootste deel van haar leven in het buitenland gewoond, in het Verre Oosten, Zuid Amerika, Engeland en in Nederland.

“Mijn interesse in yoga en meditatie is gewekt toen ik een jaar lang bij een verre oom in India woonde toen ik 19 jaar oud was. Hij maakte van zijn ‘practice’ zo’n krachtige middelpunt van zijn dag, dat ik helemaal onder de indruk was. Ieder jaar als ik langs ging, werdt ik ondervraagt over mijn eigen yoga en meditatie ervaringen. Afgelopen jaar, bijna 99 jaar oud en tot het laatst nog heel alert, actief en gezond – de voordelen van iedere dag yoga en meditatie te doen! – is hij na een kort ziekbed overleden.”

Sudha heeft docenten opleidingen afgerond in Hatha, Zwangerschaps en Kinderyoga bij Osmose in Den Haag; Yoga en Meditatie bij Dru Nederland; en de Fertiliteitsyoga bij Rika Lukac.

Haar doel is om mensen te leren ontspannen, en tegelijk energie en plezier te laten voelen in hun lichaam en vooral in het leven; yoga heeft tenslotte betrekking op het hele leven en niet alleen op dat ene uurtje in de week.
Sudha’s lessen varieren in intensiteit, soms zijn ze iets pittiger, soms wat meer meditatief- iedere keer wat anders. Ze volgt regelmatig workshops en cursussen om verder te leren en vindt het boeiend om wat ze geleerd heeft ook door te voeren in haar lessen- dus iedere les is weer een verassing!

Steffi von Brunner

Steffi haar basis ligt in de op alignment gebaseerde vinyasa en ze heeft les gehad van oa Sandra Carson, Mark Stephens, Hilary Brown en Marlene Henny. Daarnaast heeft ze meerdere trainingen gevolgd in de core strength vinyasa van Sadie Nardini.

Onder begeleiding van Steffi leer je hoe je meer rust en ruimte kunt creëren in je lijf en hoofd.  Door middel van heldere taal en duidelijke op alignment gebaseerde aanwijzingen weet ze je meer in contact te brengen met je lichaam en geest. Zodat jij kunt gaan luisteren naar wat jij nodig hebt.Behalve de yogalessen die ze op maandag en donderdag bij ons in de studio geeft, verzorgt ze ook geregeld workshops over de hoofdstand en de bekkenbodem.

Fia van Rooijen

Fia van Rooijen is in 2009 met haar eerste yoga-opleiding begonnen nadat zij al een aantal jaren ballet en yoga had beoefend. In haar tienerjaren had ze uit pure nieuwsgierigheid een yogaboek gekocht met als doel de houdingen te leren. Met name de hoofdstand vond zij een uitdaging. In 2009 volgde zij haar eerste teachertraining en begon zij yogalessen te geven. Er volgde nog een aantal opleidingen o.a. de hatha yogaopleiding bij Astrid van Dam, kinder-en tieneryoga bij Helen Purperhart en Pure Yoga, de Sva Dharma (Ashtanga Vinyasa) teacher training en de Advanced Studies bij Delight Yoga. Momenteel volgt Fia  de 800 uur Vijnana teacher training bij Shirley Woods. De grondlegster van de Vijnana Yoga is Orit Sen-Gupta bij wie Fia enkele retreats heeft gevolgd. Vijnana yoga is ontstaan uit de twee traditionele stromingen Ashtanga en Iyengar. De precisie van Iyengar wordt gecombineerd met de flow van Ashtanga. Bij Yogashala in Den Haag volgt Fia al geruime tijd een Yoga teacher skills traject waar zij in de Yin Yoga is opgeleid. Ook is zij opgeleid in het geven van kinder- en tieneryoga en geeft geregeld ouder-kindyoga workshops.

In de yogalessen van Fia leer je met precisie de yogahoudingen en neemt zij je mee in een yogales waarin de yogahoudingen met verschillende vinyasas met elkaar worden verbonden.

Ook is zij gespecialiseerd in houdingen voor de core en onderrug. Haar lessen bestaan uit meditatie, pranayama, asanas en eindontspanning.

‘Yoga brengt mij een sterk bewustzijn, een krachtig lichaam en een stabiele geest. Ik geef met veel plezier mijn yogalessen waarin ik humor ook belangrijk vind.’

fullsizeoutput_846d.jpg

Robin Baur

Robin heeft bijna 20 jaar genoten van haar yoga practice. Haar eerste lerarencertificering werd behaald in 2013, 200+ uur bij Delight Yoga. Haar verdiepende praktijk leidde haar naar Shirley Woods en Orit Sen-Gupta, de grondlegger van Vijnana Yoga. Robin rondde in 2019 de 3-jarige cursus Vijnana Yoga af.

Robin deelt haar liefde voor yoga met toewijding, vrijgevigheid en humor, en haar lessen zijn geschikt voor elk niveau student. Robin begeleidt deelnemers om meer bewustzijn (mindfulness) te ervaren tijdens hun practice – zowel binnen als buiten hun lichaam.

“Yoga draait niet om het aanraken van je tenen, het gaat om wat je op weg naar beneden leert.”

– Judith Hanson Lasater

Nieuwsbrief

Just for a change, I thought I would write this newsletter in English. Though not my mother tongue, it comes more easily to me than any other language that I know and is the language in which I am most at ease expressing my thoughts and feelings.

Lees meer...