Docenten

Sudha MenonSudha Menon
Sudha komt oorspronkelijk uit India en heeft het grootste deel van haar leven in het buitenland gewoond, in het Verre Oosten, Zuid Amerika, Engeland en in Nederland.

“Mijn interesse in yoga en meditatie is gewekt toen ik een jaar lang bij een verre oom in India woonde toen ik 19 jaar oud was. Hij maakte van zijn ‘practice’ zo’n krachtige middelpunt van zijn dag, dat ik helemaal onder de indruk was. Nu nog, met 98 jaar – yoga houdt je blijkbaar gezond en jong! – ondervraagt hij mij iedere keer dat ik hem zie over mijn eigen yoga en meditatie ervaringen.”

Sudha heeft docenten opleidingen afgerond in Hatha, Zwangerschaps en Kinderyoga bij Osmose in Den Haag; Yoga en Meditatie bij Dru Nederland; en de Fertiliteitsyoga bij Rika Lukac.
Sudha is samen met Petra Lemans mede eigenaresse van de Yogastudio Rijswijk.

Haar doel is om mensen te leren ontspannen en tegelijk energie en plezier te laten voelen in hun lichaam, en vooral in het leven; yoga heeft tenslotte betrekking op het hele leven en niet alleen op het ene uurtje in de week.
Haar lessen varieren in intensiteit, soms zijn ze iets pittiger, soms wat meer meditatief- iedere keer wat anders. Ze volgt regelmatig workshops en cursussen om verder te leren en vindt het boeiend om wat ze geleerd heeft ook door te voeren in haar lessen- dus iedere les is weer een verassing!

 

Steffi von Brunner

Steffi haar basis ligt in de op alignment gebaseerde vinyasa en ze heeft les gehad van oa Sandra Carson, Mark Stephens, Hilary Brown en Marlene Henny. Daarnaast heeft ze meerdere trainingen gevolgd in de core strength vinyasa van Sadie Nardini.

Steffi photo

Onder begeleiding van Steffi leer je hoe je meer rust en ruimte kunt creëren in je lijf en hoofd.  Door middel van heldere taal en duidelijke op alignment gebaseerde aanwijzingen weet ze je meer in contact te brengen met je lichaam en geest. Zodat jij kunt gaan luisteren naar wat jij nodig hebt.
Behalve de yogalessen die ze op maandag en donderdag bij ons in de studio geeft, verzorgt ze ook geregeld workshops over de hoofdstand en de bekkenbodem.

……………………………..

 

 

Conny foto

Conny Brouwers

Conny is op 17- jarige leeftijd met hatha yoga
begonnen. Al gauw kreeg de yoga een vaste plek in haar leven. Een aantal jaren na haar huwelijk wordt ze
zwanger en ruilt ze haar wekelijkse les in voor de
zwangerschapsyoga.

Midden dertig wil zij zich laten omscholen maar tot wat? Yoga doet zij nog steeds….en met de keus de 4-jarige docentenopleiding bij de Saswitha Stichting te volgen valt alles op z’n plek. In 2001 behaald ze haar diploma en omdat ze moeilijk afscheid kan nemen doet ze er nog 2 specialisatiejaren bij, de zwangerschapsyoga en chakrapsychologie.

Sinds 1999 geeft zij les, volgt met regelmaat bijscholingen, heeft zich verdiept in het boeddhisme en volgde recent de opleiding bij de Do-in Academy van Lilian
Kluivers. Conny haar lessen zijn afwisselend, het ervaren en oefenen met de eigen grenzen hebben een belangrijke plek in de les. Ook geeft zij graag uitleg bij de verschillende Do-in oefeningen zodat de praktijk en de theorie samen als 1 geheel kunnen worden opgenomen. De Do-in heeft een schat aan kennis in zich die toepasbaar is in het dagelijks leven wanneer je je niet op de mat bevindt.

 

Mariette de Kroon

In 2000 begon Mariette aan een studie shiatsu.
Dit bracht haar op een heel nieuw pad dichter bij haarzelf en wat zij graag wil bijdragen. Ze leerde subtieler waarnemen en hoe lichaam hart en mind samenwerken.

dsc_4934bewerkt-e1548742528529.jpeg

In 2006 behaalde zij haar docentenkwalificatie
voor do-in en assisteerde zij bij lessen aan de shiatsu beroepsopleiding. In 2006 ontmoette ze Tibetaans leermeester Tulku Lobsang en begon ze met Tibetaanse Yoga beoefening, met name de Lu Jong, Tsa Lung – kracht van de adem en Tummo – inner fire. Sinds 2009 geeft ze met veel plezier de docentopleiding Lu Jong Tibetaanse Yoga.
“Vanuit mijn hart deel ik deze rijkdom en wijsheid voor gezondheid en geluk van Do-In en Tibetaanse Yoga.”
Mariette’s lessen zijn spontaan, speels & uitnodigend. Je beoefening brengt je thuis bij jezelf!