Docenten

Sudha MenonSudha Menon
Sudha komt oorspronkelijk uit India en heeft het grootste deel van haar leven in het buitenland gewoond, in het Verre Oosten, Zuid Amerika, Engeland en in Nederland.

“Mijn interesse in yoga en meditatie is gewekt toen ik een jaar lang bij een verre oom in India woonde toen ik 19 jaar oud was. Hij maakte van zijn ‘practice’ zo’n krachtige middelpunt van zijn dag, dat ik helemaal onder de indruk was. Ieder jaar als ik langs ging, werdt ik ondervraagt over mijn eigen yoga en meditatie ervaringen. Afgelopen jaar, bijna 99 jaar oud en tot het laatst nog heel alert, actief en gezond – de voordelen van iedere dag yoga en meditatie te doen! – is hij na een kort ziekbed overleden.”

Sudha heeft docenten opleidingen afgerond in Hatha, Zwangerschaps en Kinderyoga bij Osmose in Den Haag; Yoga en Meditatie bij Dru Nederland; en de Fertiliteitsyoga bij Rika Lukac.

Haar doel is om mensen te leren ontspannen, en tegelijk energie en plezier te laten voelen in hun lichaam en vooral in het leven; yoga heeft tenslotte betrekking op het hele leven en niet alleen op dat ene uurtje in de week.
Sudha’s lessen varieren in intensiteit, soms zijn ze iets pittiger, soms wat meer meditatief- iedere keer wat anders. Ze volgt regelmatig workshops en cursussen om verder te leren en vindt het boeiend om wat ze geleerd heeft ook door te voeren in haar lessen- dus iedere les is weer een verassing!

 

Steffi von Brunner

Steffi haar basis ligt in de op alignment gebaseerde vinyasa en ze heeft les gehad van oa Sandra Carson, Mark Stephens, Hilary Brown en Marlene Henny. Daarnaast heeft ze meerdere trainingen gevolgd in de core strength vinyasa van Sadie Nardini.

Steffi photo

Onder begeleiding van Steffi leer je hoe je meer rust en ruimte kunt creëren in je lijf en hoofd.  Door middel van heldere taal en duidelijke op alignment gebaseerde aanwijzingen weet ze je meer in contact te brengen met je lichaam en geest. Zodat jij kunt gaan luisteren naar wat jij nodig hebt.
Behalve de yogalessen die ze op maandag en donderdag bij ons in de studio geeft, verzorgt ze ook geregeld workshops over de hoofdstand en de bekkenbodem.

……………………………..

 

 

Conny foto

Conny Brouwers

Conny is op 17- jarige leeftijd met hatha yoga
begonnen. Al gauw kreeg de yoga een vaste plek in haar leven. Een aantal jaren na haar huwelijk wordt ze
zwanger en ruilt ze haar wekelijkse les in voor de
zwangerschapsyoga.

Midden dertig wil zij zich laten omscholen maar tot wat? Yoga doet zij nog steeds….en met de keus de 4-jarige docentenopleiding bij de Saswitha Stichting te volgen valt alles op z’n plek. In 2001 behaald ze haar diploma en omdat ze moeilijk afscheid kan nemen doet ze er nog 2 specialisatiejaren bij, de zwangerschapsyoga en chakrapsychologie.

Sinds 1999 geeft zij les, volgt met regelmaat bijscholingen, heeft zich verdiept in het boeddhisme en volgde recent de opleiding bij de Do-in Academy van Lilian
Kluivers. Conny haar lessen zijn afwisselend, het ervaren en oefenen met de eigen grenzen hebben een belangrijke plek in de les. Ook geeft zij graag uitleg bij de verschillende oefeningen zodat de praktijk en de theorie samen als 1 geheel kunnen worden opgenomen. Yoga heeft een schat aan kennis in zich die toepasbaar is in het dagelijks leven wanneer je je niet op de mat bevindt.